tisdag 5 januari 2010

Julbok!

Ytterligare ett sätt att försöka bringa lite ordning på julen är denna bok om december månad. Jag brukar alltid föra anteckningar om allt som föregås i december, men sedan sprids dessa noteringar in i hushållets alla svarta hål.

Här är det alltså tänkt att man ska notera vad Stora A. fick i julklappav sina mor och farföräldrar, sin faster och sina mostrar! Det blev ett fullskrivet blad även i år. Kan man tänka sig...

Även Lilla E´s sida blev fullskrivet. Hon är ju så liten att hon mest är tagen av att det finns så många famnar att bli buren av, barn som stojar och busar och godsaker att smaka på. Hon är faktiskt inte en papper och snöre-tjej!

Skickade och mottagna julkort. Jag brukar slänga alla julkort utom de handgjorda och de med foton på barnen!

Här skriver vi numer upp vad vi gav till våra ättelägg!

Den 24:e december firar vi jul med makens familj och den 25:e firar vi med min familj. Alltså fick även detta en avdelning i boken. Passar på att notera även vad det var för väder! I år blev det ju en fullträff vad gäller vädret.

Vi ger givetvis bort julklappar, vi tar inte bara emot!

Jag och min man får också något under granen. Men i år låg det inget i strumpan! Stora A blev helt ifrån sig på julaftons morgon när han ivrigt plundrade sin strumpa, "hjälpte" Lilla E med hennes strumpa och när turen kom till att tömma våran så var den tom! -"Vi har nog inte varit snälla i år"... Stora A begrundade detta en sekund innan han kom på att det nog stämde. Vi hade inte varit snälla!!! Han blev inte upprörd över det fakto utan han nästan släppte en liten suck av lättnad. Det var SÅ det låg till. Själv så är han ju inget annat än lydig så enligt honom, med en 4-årings logik, så har han inget att bekymra sig för..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar