söndag 21 juni 2009

Midsommar!

Under midsommarhelgen så var vi på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Helt underbart! Stora A var i helt rätt ålder för detta äventyr och upplägget köptes till 100%. Vi var i parken under torsdag och fredag, totalt sett tillbringade han 15 timmar med att springa, hoppa, titta, undersöka och framför allt PRATA. Han har fört diskussioner med - framför allt - Karlsson på taket och Kling och Klang. Han har letat efter Lotta på bråkmakargatan (inte hemma), letat efter busetjuvar, åkt med Saltkråkan, kollat på piratshowen 2 ggr, åkt flotte, hälsat på hos Emil, kramat Ronja som stora A är lite kär i och mycket mera. När vi skulle gå ut ur parken dag nr.2 så var han så trött och slutkörd att han "krisade" för allt och inget. Vi har ingen dubbelvagn utan det är bara att gå, fast man inte orkar/vill och fast man bara är 3,5 år gammal. Han hade verkligen varit jättetapper, men när vi passerade sista butiken så gick det bara inte... Han bestämde sig för att han inte kunde klara sig en minut till om han inte fick ett paraply. Problemet var att de kostade 110 kr. HUTLÖST! Vi sade nej, och resultatet blev gråt, skrik och tandagnisslan en bra stund framöver. Föräldrarna stod på sig - inget paraply! Kanske inte rätt avslutning på midsommar 2009, men det var så det blev. Ett mycket ledset litet barn med en mysse och en bysse, fast utan paraply!
Dagen efter var det hemfärd och resan gick via Astrid Lindgrens föräldrahem och sedan till Sevedstorp (Bullerbyn) och Gibberyd (Katthult) - för att få se "The real thing". Vi hade tur med både regn och sol. I Bullerbyn köpte vi glass i souvenirshopen och A hoppade på höskullen. När vi klev in i souvenirshopen i Katthult så blev min första tanke - F*N! Innanför dörren stod ett ställ med Stora A´s älskade paraplyer. Stora A blev själaglad och glömde till och med bort för en stund att han var jättetrött och inte orkade gå (något vi hade hört c:a 50 ggr sedan vi lämnat Vimmerby). -Där är mitt paraply! A sken som en sol, och försökte se pigg ut även om hans vita ansikte och mörka ringar under ögonen avslöjade honom. Inte orkade modershjärtat fortsätta vägra honom ett paraply... fast det kostade 122 kr!

1 kommentar:

  1. Ha ha jag känner igen det där modershjärat! Jag hade också gett vika och köpt ett paraply. Det låter som om ni haft det härligt.
    Måste man vara där två dagar? Hinner man inte med om man är där från öppning till stängning? Vi har bara tre timmars bilresa dit så vi var lite inne på att åka över dagen bara.
    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera